Internet, TV en Bellen in Nederland

In Nederland sluit je internet, tv en bellen (via een vaste telefoonlijn), als een pakket bij één aanbieder af. Aan jou de keuze of je alledrie wil (alles-in-één), of alleen internet en tv of alleen internet.

Er zijn drie verschillende soorten internetaansluitingen: Kabel, DSL en glasvezel.

Het verschilt per locatie welke mogelijkheden er bij jou zijn. Dit is afhankelijk van de regio waar je woont, wanneer de woning is gebouwd en wat er is aangelegd door de leveranciers. Utility Provider kan in kaart brengen wat mogelijk is op jouw adres en daarbij passend advies geven op basis van je wensen.

Kabel, afhankelijk van je regio, wordt beheerd door Ziggo (voormalig UPC) of Caiway. Als je voor kabel kiest dan heb je direct te maken met een van deze leveranciers.

DSL en glasvezel worden beheerd door KPN, maar de lijnen zijn opengesteld voor andere leveranciers. Als je voor DSL of glasvezel kiest, dan zijn er dus meer mogelijkheden en kun je vaak profiteren van en en kiezen uit verschillende aanbiedingen.

Sommige leveranciers hebben daarnaast speciale deals als je ook bij dezelfde leverancier een mobiel abonnement hebt. Vraag hiervoor naar de voorwaarden bij onze medewerkers.

Veelgestelde vragen

Ben ik verplicht om een internetaansluiting te nemen?

Nee, in Nederland is er geen verplichting om internet af te nemen. Hetzelfde geldt voor televisie en een telefonie aansluiting.

Hoe werkt het met internet/TV/bellen acties als ik mijn contract afsluit via Utility Provider?

Bij Utility Provider kun je profiteren van dezelfde acties als bij de leverancier zelf. Bovendien heeft Utility Provider regelmatig exclusieve acties waarvan je kunt profiteren.

Onze medewerkers kunnen je uiteraard uitleg geven over de beste acties van het moment.

Hoe lang duurt het om mijn internet aan te sluiten?

De gemiddelde wachttijd voor kabel is 2 tot 10 werkdagen. Voor DSL/glasvezel is dit 3 tot 4 weken. Soms is het mogelijk om dit te versnellen. Vraag onze medewerker naar de voorwaarden en mogelijkheden.